Клітковина льону

Клітковина льону

Клітковина льону

Форма випуску:

Капсули № 90, № 300, порошок 150г.

Рекомендацii:

* при ожирінні, діабеті, закрепах;
* як проносний, протизапальний засіб;
* як додаткове лікувально – профілактичний засіб при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

Опис:

Склад: клітковину (шрот або макуха) льону.

Рекомендується: як додаткове джерело харчових волокон, водорозчинних вітамінів, органічних солей цинку, калія, заліза, брому, марганцю, кальцію, селени з метою профілактики і як доповнення до основних методів лікування захворювань травного каналу. Має проносне, обволікаючу, протизапальну дію. Регулює секреторну і моторну функцію шлунково-кишкового тракту. Рекомендується при ожирінні, діабеті, закрепах.

Спосіб використання: вживати дорослим по 5 капсул 2 рази в день за 30-40 хв. до їди. Курс вжитку - 30 днів. При необхідності курс повторити 2-3 рази в рік.

Протипоказання: підвищена чутливість до компонентам.

Застереження: при одночасному вживанні будь-яких лікувальних засобів перед вживанням необхідно проконсультуватися з лікаркою.

Переваги прийому клітковини в капсулах ТМ «Аптека природи» очевидні: зручність у застосуванні; коригувальна здатність (оболонка капсул допомагає «замаскувати» неприємний  смак клітковини); спрямована (локальна) дія (по мірі проходження по травному тракту капсула поступово розчиняється, і вміст капсули потрапляє відразу в шлунок); висока стабільність (оболонка капсул забезпечує ізоляцію компонентів від несприятливих факторів навколишнього середовища, що покращує їх якість).

Що таке клітковина?

Це оброблені рослини. В результаті вичавки залишаються волокна – не перетравлювана частина продуктів харчування рослинного походження, яка подрібнюється і вживається в їжу. Вона проходить по шлунково-кишковому тракту від початку до кінця, не перетравлюючись. Володіє унікальною здатністю всмоктувати воду (у 4-6 разів більше її власного об'єму), утворюючи в шлунку м'яку, схожу на губку масу. Саме тому, набагато швидше викликає відчуття насичення, що перешкоджає переїданню. Клітковина перешкоджає швидкому всмоктуванню глюкози в тонкому кишечнику, захищаючи організм від різких перепадів рівня цукру в крові. Рослинні волокна мають антидіабетичний ефект, оскільки сприяють повільному і рівномірному переходу цукру з їжі в кров. Також клітковина, з'єднуючись в кишечнику з холестерином, вона сприяє його видаленню з організму.

В ході багато чисельних досліджень виявлений зв'язок між вживанням харчової клітковини і зниженням ризика різних захворювань.

Клітковина льону:

 - Очищує кишечник і активізує його діяльність, що має величезне значення практично при всіх захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

 - Служить їжею для корисних мікроорганізмів, що мешкають в товстому кишечнику і виробляють речовини, які сприяють профілактиці раку товстого кишечника.

 - Прискорює виведення з організму канцерогенних речовин і інших отрут.

 - Уповільняє процес травлення і максимізує виведення з організму холестерину, що сприяє підтримці нормального рівня цукру і холестерину в крові. 

Клітковиною багаті цельнозернові крупи, боби, фрукти і овочі, горіхи і насіння. У м'ясі, рибі, яйцях, сирі і інших молочних продуктах клітковини немає. 

Льняне сім'я.

Дуже часто мелене льняне сім'я використовується в лікувально-профілактичних цілях як біодобавка. Проте, строго  кажучи, це продукт харчування. Хоча льняне сім'я містить вуглеводи, але в порівнянні з іншими продуктами, багатими клітковиною, вуглеводів  в нім відносно не багато, а користь для здоров'я від його вживання – величезна. Клітковина насіння льону має протизапальну, болезаспокійливу, антиалергічну, антисклеротичну, терпку, обволікаючу, спазмолітичну, антисептичну; сечогінну властивості. Лтон підсилює процеси загоєння слизистих оболонок ротової порожнини, травного тракту, шкіри; нормалізує кров'яний тиск. Його рекомендують як лікувально-профілактичний засіб при ожирінні, гіпертонії і нейроциркуляторній дистонія гіпертонічного типа, при захворюваннях підшлункової залози і цукровому діабеті; при запальних процесах сечостатевої системи інирковокам'яної хвороби. Насіння льону дуже ефективне як послаблюючий засіб при харчових отруєннях, хронічних захворюваннях шлунково-кишкового тракту(гастрити, загострення виразкової хвороби шлунку, хронічний коліт, у тому числі виразкові) при запальних захворюваннях печінки, для профілактики утворення каменів в жовчному міхурі, при закрепах.

Закрепи, якими страждає до 47% населення, ведуть до розвитку ряду серйозних захворювань: геморою, варикозному розширенню вен органів малого тазу і нижніх кінцівок коліту, грижам, поразці товстої кишки дивертикульозом, поліпозом, раком. Клітковина сприяє частішому і легшому спорожненню кишечника. Також вона запобігає процесам гниття в травному тракті і зменшує можливість розвитку в ній виразок.

Нормалізація процесів метаболізму – профілактика раку.

Дуже корисний ще один компонент льняного сім'я – лігнани, сприяючі підтримці гормонального балансу жіночого організму і знижує ризик розвитку ракових пухлин, зв'язаних з дисбалансу жіночих статевих гормонів. Завдяки цим властивостям рекомендують приймати льняне сім'я пацієнткам, страждаючим цими видами раку, а також перед менструальним синдромом, фіброміоми матки, ендометріозом, симптомами менопаузи і рядом інших захворювань  і розладів, пов'язаних з дисбалансом жіночих статевих гормонів.

Лігнани володіють надзвичайно широким діапазоном дії, антибактеріальним і антигрибковим ефектом. Результати складних наукових досліджень, проведених у ряді університетів США, дозволяють вважати доведеним: лігнани сприяють уповільненню процесу ділення клітин при деяких пухлинах, нейтралізують рецептори естрогену, надлишок якого провокує виникнення раку грудей у жінок. А найбільш багатим джерелом рослинних лігнанов є  волокно льняного сім'я. Більш того, і ліноленова для альфи кислота, що міститься в льняному маслі, має  антиканцерогенні властивості.

Клітковина: груба їжа для міцного здоров'я.